Nieuwe prekenreeks: de identiteitskaart van Jezus – doorheen de ‘ik ben’ uitspraken in Johannes

Als u iemand voor het eerst ontmoet wat voor dingen vraag je om die persoon te leren kennen?

Waar kom je vandaan?
Wat is jouw beroep?
Ben je getrouwd?

Op onze identiteitskaart staan er verschillende belangrijke gegevens. Onder andere waar wij vandaan komen – onze geboorteplaats en nationaliteit, wat ons beroep is- bediende of arbeider, alsook onze gezinssituatie.

Jezus had geen identiteitskaart, maar hij toonde wel duidelijk aan wie hij was. Hij vertelde waar hij vandaan was, wat zijn doel was (beroep), en beschreef zijn relatie met de Vader. Door de zeven ‘ik ben’ uitspraken van Jezus in het evangelie van Johannes geeft hij een duidelijk beeld van wie hij is. Dus laten we samen op zoek gaan naar de ware identiteit van Jezus uit Nazareth…

1 februari: Ik ben het brood des levens – Johannes 6:35

8 februari: Ik ben het licht der wereld – Johannes 8:12

1 maart: Ik ben de deur – Johannes 10:9

15 maart: Ik ben de goede herder – Johannes 10:11

22 maart: Ik ben de ware wijnstok – Johannes 15:1

29 maart: Ik ben de weg, de waarheid en het leven – Johannes 14:6

5 april (Pasen): Ik ben de opstanding en het leven – Johannes 11:25

https://depottenbakker.be/de-here-god-woont-in-ons-midden-deel-2/,https://depottenbakker.be/het-evangelie-voor-jezus/