Lucas 9:62 – kostbaar discipelschap

Misschien heb jij lang geleden besloten om Jezus te volgen, om zijn discipel te worden, om hem de leiding van jouw leven te geven. Misschien denk je soms terug aan die beslissing en vraag je jezelf af: wat als ik een andere pad had gekozen, een andere baan, of had besloten om niet in het christelijk werk te gaan? Hoe zou mijn leven er anders uit zien? Zou ik gelukkiger zijn?

Jezus zei: ‘wie de hand aan de ploeg slaat en achterom blijft kijken, is niet geschikt voor het koninkrijk van God.’ De keuze die ik lang geleden gemaakt heb, om Jezus te volgen waar dan ook hij mij stuurt, is een keuze die ik steeds opnieuw moet maken. Als ik hem wil volgen dan is er geen ruimte voor spijt te hebben of te verlangen naar een andere levenswijze. Wanneer wij kiezen om een discipel van Jezus te zijn betekent dit dat wij sterven aan onze eigen verlangens en belangstellingen. Jezus wordt onze meester en Heer. Het gaat er niet om wat ik wil maar wat Hij wilt. Daarom hoeven wij geen spijt te hebben, want ons leven is overgegeven aan Jezus en Hij leidt ons. Wij kiezen iedere dag opnieuw om een discipel te zijn door verder te wandelen op de pad dat hij voor ons heeft bestemt.

https://depottenbakker.be/2-korintiers-514-gegrepen-door-de-liefde-van-christus/,https://depottenbakker.be/reisverslag-filipijnen-deel-1/