Ik heb je bij je naam geroepen (#2/11)

Abram

Uit het niets lijkt het te komen: de roepstem van God aan ene Abram: ‘ga weg uit je geboorteland en ga op de weg die Ik je wijzen zal, en Ik zal je zegenen’ (Gen.12:1). Gods stem horen op het moment dat Hij je roept en dan zonder uitstel en zonder ragen doen wat Hij van je vraagt. Dat is een stap doen in geloof. God roept ook jou om te leven in geloof, om te leren Hem blindelings te vertrouwen. Daar is moed voor nodig en overgave aan Hem. Het is best wel spannend om het houvast en de zekerheid in je leven los te laten en te steunen op een God die je niet kunt zien en niet kunt horen!

En toch: daar gaat Abram: de geloofsheld. Zijn leven was gebouwd op geloof – zelfs op geloof tegen beter weten in. Toen hij te oud was om nog kinderen te verwekken en zijn vrouw te oud was geworden, werd zijn geloof op de proef gesteld: zij samen zouden een zoon krijgen. En toen die zzon eenmaal gekomen was, werd zijn geloof opnieuw op de proef gesteld! De basis van Abrahams leven werd hierdoor steeds duidelijker: zijn leven was gebouwd op het vertrouwen op Gods woord.

Daarin is hij een lichtend voorbeeld voor ons: onze gevoelens kunnen ons ontmoedigen, onze ervaring kan ons teleurstellen, maar Gods woord staat zeker en vast, en dat is het houvast in ons leven.

Met toestemming overgenomen uit het magazine ‘Focus op de Bijbel’ #22.

https://depottenbakker.be/ik-heb-je-bij-je-naam-geroepen-111/,https://depottenbakker.be/ik-heb-je-bij-je-naam-geroepen-311/