Reisverslag Fillipijnen deel 3

 

VERVOLG ZATERDAG 11 mei

Héhé hier zijn we dan terug……er is hier zoveel te doen dat we nauwelijks tijd hebben om”verslagen” uit onze duim te zuigen…Maar goed we waren dus gestopt bij zaterdag verleden week; na een “helse rit” door het Filipijnse verkeer kwamen we dan uiteindelijk terecht op een “rally” (politieke meeting)  met pastor Eddy Villaneuva; dit is namelijk de “hoofdleider” van J.I.L (Jesus Is Lord – church) en stelt zich dus ook kandidaat als senator. Deze man wil vanuit zijn christen-zijn heel wat veranderen in de Filipijnen o.a komt hij op tegen de corruptie in dit land, hij wil gratis lager onderwijs en economie ten goede van de armen….Die meeting had eigenlijk iets weg van een gigantisch open-air rockconcert; met reuze schermen en zangers – alles erop en eraan… Achteraf konden we hem nog even kort ontmoeten, wat wel “gaaf” was; pastor June was in zijn nopjes!

2 Filipijnse dames hebben dan ook nog ons team vervoegd om een paar dagen met ons op te trekken… nl “Mila” een oude schoolvriendin van Roos en “Faith” een dame die vorig jaar nog bij Peter en Kristien logeerde en ook bij ons in de Pottenbakker op bezoek was om een “lieke” te zingen… (do you remember?). En zo zat de auto “tjokvol” toen we naar “huis” reden…. En zo zit die drukke zaterdag er eindelijk op…..maar het wordt nog drukker!

ZONDAG 12 mei

Ongeveer 6 uur voor dat jullie in de dienst in “Overleie” zaten waren wij reeds aanwezig in het  kleine “J.I.L”-kerkzaaltje om de dienst bij te wonen; de prediking ging over “ANAK” (kind in het Filipijns) en ging over opvoeding en onderwijs aan onze kinderen vanuit bijbels perspectief… aansluitend werden de moeders (net zoals bij ons) in de bloemetjes gezet! Ook was er overvloedig veel enthousiaste zang geleid door een – al even enthousiast – Filipijns meisje(dezelfde van de bijbelstudie op vrijdag) … De rest van deze dag was -naar goeie christelijke gewoonte (!) even lekker “chillen” (rustig bewegen, geen stap te veel, bij wijze van spreken natuurlijk, ha ha) … Nadat we  samen allen lekker gegeten hadden op zijn Filipijns  natuurlijk! En…. dat is het dan voor zondag!

MAANDAG  13 mei

>>Marktdag; maar daar laat ik Kristien voor aan het woord! Ook komen er straks nog enkele foto’s (als het lukt) Doeoeii !

>Dank u Bernard! Toen we aankwamen was het slagwater aan het regenen; maar dat kon onze kooplust niet deren! Vol overgave stortten Roos en haar moeder zich op de kraampjes, want zaterdag is er een groot openingsfeest (Fiesta) !!! Vol ontzetting ruiken wij westerlingen de met vliegen bevolkte vis, kippepoten en -koppen (afzonderlijk verkrijgbaar), en vleeswaren. Bepakt en bezakt gingen we enkele uren later bezweet en beregend naar de “jeepny”. Na een verkwikkende maaltijd à la carte stapten we richting “Damascus”. Even tussendoor nog een bezoekje aan een sympathiek Columbiaans-Filipijns gezin waar we binnengeroepen werden voor een drankje en we konden die mensen ook eventjes uitnodigen op onze Fiesta!Gastvrijheid is hier dus super !!! De dag werd dan besloten met inpakken kadootjes voor de Filipijnse kinderen… tot morgen!

DINSDAG 14 mei

Eerst samen verzameld bij het project; winkelen in de supermarkt; samen gaan eten en voor de eerste keer sinds ons verblijf in de Filipijnen waren er ook “French fries” (frietjes) bij die dan nog verrassend lekker waren…..Daarna (Peter, Kristien, Faith en Bernard) bezoekje gebracht aan een “puzzelmuseum” … gigantisch; er was er daar ene bij van 32000 stukjes…. maar die is nog niet af! Een zekere mevrouw ,waarvan de naam ons nu ontsnapt, heeft al die (honderden) puzzels gemaakt en tentoongesteld; alle maten en vormen; zelfs in 3D! ‘s Avonds inpakken kadotjes deel 2. Daarna inpakken en wegwezen in ons warme(!)  bedje…..slaapwel en tot ons volgende verslag!

https://depottenbakker.be/verslag-reis-fillipijnen-deel-2/,https://depottenbakker.be/reisverslag-filipijnen-laatste-deel/